Zbogom, Crni Panteru

Related Articles

Američki filmski i televizijski glumac Chadwick Boseman (29. novembar 1976.-28. avgust 2020.) u svojoj 43. godini preminuo od raka debelog creva. Poznat je po brojnim ulogama, ali svoju popularnost je stekao pojavljivanjem u filmu Crni Panter.

Preminuo je u svojoj kući u Los Anđelesu, navodi se u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama. Pre četiri godine dijagnostikovan mu je rak debelog creva, ali to nije želeo da izjavi svojoj vernoj publici. Bousman je postao poznat po ulogama realnih ljudi. Glumio je bejzbol igrača Džekija Robinsona u filmu 42 i pevača Džejmsa Brauna u filmu ,,Get on Up”. Svetsku slavu mu je ipak doneo Crni panter iz 2018. Ovaj film je ujedno i prvo ostvarenje o superherojima nominovano za Oskara za najbolji film.

Tumačio je isti lik u drugim filmovima o Marvelovim superherojima: Kapetan Amerika: Građanski rat, Osvetnici: Rat beskraja i Osvetnici: Kraj igre.

Odmah po objavljivanju vesti o smrti, brojne slavne ličnosti su se oglasile, a među prvima bio je Mark Rafalo.

Glumac Dvejn Džonson je napisao: ,, Hvala ti što si svetu podario sopstveni talenat. Šaljem ljubav i snagu tvojoj porodici”.

Barak Obama, bivši američki predsednik, odao je počast glumcu rekavši da je bio ,,blagosloven” i talentovan.

More on this topic

Comments

Advertisment

Popular stories

CRNI DIM NAD VIŠNJIČKOM BANJOM: Haos u industrijskom delu Višnjičke banje!

U Staroj ciglani u beogradskom naselju Višnjička banja izbio je požar oko 19 sati.Požar je izbio u prerađivačkom...

Ovo je pet najlepših beogradskih murala

Mural je crtež nacrtan na zidu sprejevima ili farbom. Zastupljeni su i u Beogradu, odakle smo odabrali najlepših pet

Tranfer koji ce vas ostaviti bez daha!

I ova saga je gotova. Vlasnik Čelsija Roman Abramovič je jos jednom stavio ruku u svoj bezkonačno duboki džep i iskeširao 100...