Početak nove školske godine

Related Articles

Sutra kreće nova školska godina. Direktori škola bili su u obavezi da naprave raspored kako će učenici pohađati školsku godinu. Online škola nema nikakvog smisla jer je broj odličnih učenika porastao sa 40 na 60 odsto. U ovom slučaju, škola gubi vaspitnu funkciju, smatra I. Ružičić iz udruženja direktora škola. Ministarstvo prosvete odlučilo se za kombinovani model nastave.

Nastava u osnovnoj školi (mlađi razredi)

Mališani će pohađati školu redovno, svaki dan, naravno sa maskama. Učitelji su u obavezi da upoznaju roditelje sa propisanim zdravstvenim merama koje deca treba da poštuju.

Nastava u osnovnoj školi (stariji razredi)

Jedan razred je podeljen u dve grupe, u jednoj grupi biće maksimalno petnaest učenika. Raspored je napravljen tako da će učenici starijih razreda ići naizmenično u školu. Grupa A pohađaće nastavu, dok će grupa B pratiti časove preko RTS-a. Prva nedelja je relaksirajuća, jer se učenici navikavaju na tempo rada. Prvih dana, učenici će dobijati informacije u vezi sa priborom, udžbenicima i rasporedom nastave.

Kako će srednjoškolci ići u školu

Srednjoškolci će jedne nedelje ići u školu, dok će sledeće nedelje nastavu pratiti preko RTS-a. Ako odeljenje broji više od petnaest učenika, razred će biti podeljen na grupu A i grupu B, kao i u osnovnoj školi.

U svim školama časovi će trajati 30 minuta.

Opšte epidemiološke mere koje važe za osnovce i za srednjoškolce:

-obavezno nošenje maski

-redovna higijena ruku

-pri ulasku u školu, učenici će prolaziti kroz dezobarijeru i vršiće se dezinfekcija ruku

More on this topic

Comments

Advertisment

Popular stories

5 igraca sa najnetacnijom ocenom u fifi 21!

Kao što znate ako pratite naš sajt ili samo ako ne živite ispod kamena EA je izbacio top 100 rejtinga za najnovije...

Padajuci momci

Ne znam kako da zapocnem ovo, pa cu samo reći. Želiš li da napraviš štetu u kući, da razbiješ sve živo što...

Pet sjajnih zavrsenih transfera ovog transfer roka

Kao i sve ostalo ove godine, tako i fudbalski transfer market doživeo je velike promene ove godine zbog korona virusa. Najveća promena...