Početak nove školske godine

Related Articles

Sutra kreće nova školska godina. Direktori škola bili su u obavezi da naprave raspored kako će učenici pohađati školsku godinu. Online škola nema nikakvog smisla jer je broj odličnih učenika porastao sa 40 na 60 odsto. U ovom slučaju, škola gubi vaspitnu funkciju, smatra I. Ružičić iz udruženja direktora škola. Ministarstvo prosvete odlučilo se za kombinovani model nastave.

Nastava u osnovnoj školi (mlađi razredi)

Mališani će pohađati školu redovno, svaki dan, naravno sa maskama. Učitelji su u obavezi da upoznaju roditelje sa propisanim zdravstvenim merama koje deca treba da poštuju.

Nastava u osnovnoj školi (stariji razredi)

Jedan razred je podeljen u dve grupe, u jednoj grupi biće maksimalno petnaest učenika. Raspored je napravljen tako da će učenici starijih razreda ići naizmenično u školu. Grupa A pohađaće nastavu, dok će grupa B pratiti časove preko RTS-a. Prva nedelja je relaksirajuća, jer se učenici navikavaju na tempo rada. Prvih dana, učenici će dobijati informacije u vezi sa priborom, udžbenicima i rasporedom nastave.

Kako će srednjoškolci ići u školu

Srednjoškolci će jedne nedelje ići u školu, dok će sledeće nedelje nastavu pratiti preko RTS-a. Ako odeljenje broji više od petnaest učenika, razred će biti podeljen na grupu A i grupu B, kao i u osnovnoj školi.

U svim školama časovi će trajati 30 minuta.

Opšte epidemiološke mere koje važe za osnovce i za srednjoškolce:

-obavezno nošenje maski

-redovna higijena ruku

-pri ulasku u školu, učenici će prolaziti kroz dezobarijeru i vršiće se dezinfekcija ruku

More on this topic

Comments

Advertisment

Popular stories

OD MODA DO SVETSKE IGRICE: Pogledajte razvoj Kanter Strajka

Kanter strajk trenutno igra više hiljada igrača širom sveta, a počeo je kao mod igrice Half Lajf.Nastala je...

Pet sjajnih zavrsenih transfera ovog transfer roka

Kao i sve ostalo ove godine, tako i fudbalski transfer market doživeo je velike promene ove godine zbog korona virusa. Najveća promena...

Novakovi mečevi se nastavljaju uprkos koroni

U ovoj 2020. godini Novak Đoković, odigrao je 24 takmičarska meča. Niko nije uspeo da ga pobedi. Taj niz nastavio je na...